Perfecte vastlegging in uw bedrijf systemen

U kunt ook gebruik maken van de ERP en Project management software waar de DoWell chat app mee is geïntegreerd.  U kunt uw klanten nu ook bedienen op hun mobiele telefoon. Hoe de mobiele telefoon samen werkt met deze moderne ERP en project management software ziet u in onderstaande schematisch overzicht.

geïntegreerde mobile App met API en ERP CRM Software Architecture

De project management software achter DoWell is direct geïntegreerd met uw mobiele App. Maar ook inkoop en verkoop vanuit onze software die als basis ERP software uw gehele bedrijf ondersteunt. Alles werkt samen voor uw eindklant.  Dit maakt het ook mogelijk de koppeling tussen uw ERP systeem en de DoWell chat app te realiseren. En dat terwijl de kosten lager zijn dan uw mobiele abonnement. Beter vindt uw het nergens.

Waarom u dit zou doen?

Dit biedt u de mogelijkheid uw klanten te bedienen op iedere plek in de wereld. Immers de wereld is snel veranderd. De eindklant, burger of instelling, verkrijgt door mobiele technologie en door traditionele ICT-techniek een veel omvangrijker toegang tot producten- en diensten-aanbod. Hij kan heel veel aanbiedingen, al dan niet voorzien van kwaliteitskeurmerken, in prijs en kwaliteit met elkaar vergelijken.

De klant hoeft steeds minder af te hangen van de beschikbaarheid van informatie of verleiding zoals opgenomen in traditionele marketing met advertenties en brochures, die meer aanbodgericht zijn dan vraaggericht. In beginsel is de eindklant in tijd en ruimte niet meer beperkt en kan hij via het Internet zich uitputtend informeren, gebruikservaringen met productgebruikers delen. De eindklant, zowel jong als oud, heeft op grote schaal, zijn weg naar het Internet gevonden: dit geeft een scherper concurrentiële verhouding tussen leverende bedrijven. De traditionele marketing door bedrijven boet aan betekenis in.

Door toepassing van nieuwe software met, mobiele apps, maar ook met websites en achter liggende ERP software in de vorm van een etalage-winkel-magazijn, ontstaan er (nu nog) unieke manieren om zich te onderscheiden van de concurrent door de klant een winkel omgeving te bieden. Mond op mond reclame is krachtiger dan adverteren, en ontstaat doordat de klant een snelle dienst krijgt die zich onderscheid (en dus interessant is om over te vertellen).

De laatste jaren is de mobiele telefoon bij de mogelijkheden van webwinkels gekomen als een niet te onderschatten factor. Het kopen via de mobiele telefoon neemt ook een hoge vlucht via mobiele Apps. Voorbeelden zijn het kopen van een maaltijd of boodschappen, maar ook kleding en reizen zijn een miljarden business. De DoWell chat app biedt een nieuwe manier om diensten en producten te kopen. De klant die chat met zijn relaties via zijn mobiel staat centraal, in contrast met andere Apps  waarbij de producten van de aanbieder van de App centraal staan.

De DoWell chat app en de website horende bij de DoWell app en dowellbs software biedt deze mogelijkheid om snelle en correcte service aan de klant te geven. Dit wordt mogelijk doordat snelle en efficiënt geproduceerde service via zowel de mobiele telefoon als via het Internet kan worden gegeven. De groep van mensen die groot geworden zijn met Internet en websites groeit. Sociale media worden door vrijwel iedereen dagelijks bekeken.

Zelfs senioren maken steeds meer gebruik van Internet. Alle groepen zijn op het moment op zoek naar informatie op het Internet. Meer dan informatie vindt men echter nog niet. Kopers van woningen vinden wel informatie over woningen op de makelaar websites maar moeten vervolgens wel een afspraak maken via email of telefoon. Binnen de groepen die het Internet gebruiken zal een groeiende groep jongeren geen genoegen nemen met alleen informatie via een website. Deze groep wil direct kunnen communiceren via de DoWell chat all op hun hun mobiele telefoon en via websites, aangezien zij groot zijn geworden met internet en sociale media. Dit zal de voorloper zijn van de algemene consument die gewend is om snel antwoorden te krijgen. Het belang van mobiele app, Internet en de mogelijkheden voor directe verkoop en ondersteuning via het directe kanaal groeit.